fredag den 9. marts 2012

Morgensamling, italiensk udvekslingsbesøg og forårscafé



Kære EG’ere

Efter en uge med terminsprøver (se billedet ovenfor), AT, SRO og 1hf ekskursion til København,
vender vi tilbage til det mere almindelige skema i uge 11 (fra den 12. marts til den 16. marts):

Her lidt om ugens særlige aktiviteter:

Vi har brobyggerhold mandag til tirsdag og nye hold onsdag til torsdag.

Tirsdag har vi morgensamling kl. 9.45 med musikindslag, optakt til fredagscaféen samt diverse opdateringer.
Tirsdag aften spiller Team Esbjerg pokalkamp i håndbold mod Ringkøbing i vores sportshal. I kan afhente fribilletter på kontoret.

Fra torsdag til den følgende tirsdag morgen har vi besøg af 24 gymnasieelever fra Italien. De skal indkvarteres hos 2g elever med italiensk
og følge undervisning, være med i caféen fredag og deltage i en række sociale arrangementer. Se pressemeddelelsen nedenfor.

Fredag står 3u for musikken i 12- pausen.
Fredag er også frist for lærernes indtastning af jeres karakterer, som offentliggøres den følgende fredag på lectio.
Og så er det jo fra kl. 14.00 – 17.00, at vi har forårscafé på skolen med live band.


Gymnasielever fra Milano gæster Esbjerg Gymnasium  
2 italiensk hold på Esbjerg Gymnasium skal være værter for en italiensk gymnasieklasse

I efteråret 2011 var 23 elever og 2 lærere fra Esbjerg Gymnasium og HF på besøg hos en klasse fra gymnasiet Cesare Beccaria i Milano.

De 23 elever er fra 2.g på Esbjerg Gymnasium og HF og har alle valgt italiensk som enten studieretnings- eller valgfag. Under opholdet var alle 23 elever indkvarteret hos italienske værtsfamilier, og opholdet gav således de involverede elever en helt unik mulighed for at udvikle deres sprog samt få et fantastisk indblik i den italienske kultur og ikke mindst en families hverdag og levevis i Milano.

Siden opholdet i Milano er kontakten imellem de danske og italienske elever fortsat på Facebook, og nu er det så eleverne fra Esbjerg Gymnasium og HF’s tur til at være værter for de italienske elever, der kommer til Esbjerg fra d. 13 til d. 20. marts.

I forbindelse med den italienske skoleklasses ophold i Esbjerg, skal de italienske elever bo hos de danske elever og dermed opleve deres dagligdag i Esbjerg og på Esbjerg Gymnasium og HF, hvor de både skal følge den normale undervisning, som deres værtselever har, men også deltage i særligt tilrettelagt undervisning i engelsk, fysik, idræt og historie, der skal være med til at give de deltagende italienske elever og lærere et indtryk af det danske skolesystem.

Ved siden af skoledagen på Esbjerg Gymnasium og HF har de danske elever arrangeret en masse forskellige sociale og kulturelle aktiviteter for de italienske elever, helt ligesom italienerne gjorde det for dem, da de var i Italien.

Det er første gang, at denne udveksling finder sted, men tanken er, at elever med italiensk som fremmedsprog vil få denne i mulighed i fremtiden på Esbjerg Gymnasium.


Mange hilsner
Erling

Ingen kommentarer:

Send en kommentar