torsdag den 25. august 2011

Fællestimearrangement, fredagscafé og forsøg med studiecaféer på skolen




Kære EG’ere

Der er for alvor blevet filmet og fotograferet de seneste dage. Dansk Skolefoto har været her (og så snart vi har klasse- og flipbilleder fra dem, lægger vi dem på hjemmesiden), TV Esbjerg har lavet optagelser til en 8 minutters udsendelse om skolen, der bliver sendt 500 gange fra og med fredag den 9. september, vores medielærere har filmet med henblik på et videoindslag om skolestarten til morgensamlingen onsdag den 31. august, og endelig har en fotograf fra Odense taget billeder til en brochure om skolen, som bliver færdig i løbet af næste uge.

I næste uge (35) har vi morgensamling om onsdagen kl. 9.45. Musikindslaget bliver med Anna, Emma og Mia Maja fra 2a, studievejledningen introducerer vore nye studiecaféer (se stillingsopslag nedenfor), caféudvalget laver optakt til fredagscaféen den 2.september og så skal vi se både dias og levende billeder fra skolestarten og frøfesten.

Torsdag den 1. september har vi fællesarrangementet Frygt og fornuft i terrorens tidsalder. Det er kl. 10.10 for jer alle sammen i skolens festsal.
Her en pressemeddelelse om arrangementet:

Frygt og fornuft i terrorens tidsalder
med Hans Jørgen Bonnichsen

Begivenhederne i Oslo og på Utøya den 22. juli har bevæget os alle sammen.

For få dage siden blev en gruppe unge mennesker på venstrefløjen herhjemme arresteret og sigtet for terror.
Terrorbilledet er med disse begivenheder blevet endnu mere nærværende.

På den baggrund afholder Esbjerg Gymnasium et fællesarrangement for alle eleverne torsdag den 1. september kl. 10.10 med en af de mest vidende og kompetente personer, når det gælder om at forstå terrorismen i dens forskellige afskygninger.

Den tidligere PET-chef, nu foredragsholder, forfatter og kommentator på tv, Hans Jørgen Bonnichsen møder eleverne og lærerne på EG.

Hans Jørgen Bonnichsen har afhørt spioner, mordere og mistænkte terrorister og anholdt egne kolleger. Han har været det” værste sted på jorden” Guantanamobasen, og i 20 år rejst med kufferten i hånden i hele Danmark, som opdager på Rigspolitiets Rejsehold.

Arrangementet på EG har fået titlen ”Frygt og fornuft i terrorens tidsalder” og tager blandt andet følgende spørgsmål op:

Skal vi danskere frygte terror? Skal vi forholde os fornuftigt til terrorismens uvæsen, som vi forholder os fornuftigt til en lang række af ”moderne svøber” som forurening, livsstilssygdomme, klimapåvirkninger osv.?

I foredraget fortæller den tidligere PET-chef om sine erfaringer med terrorismens væsen gennem sit professionelle virke i efterretningsvæsenet fra arbejdet i marken og til chefstillingen.

Bonnichsen beretter, hvordan man med fornuften i behold håndterer en terrortrussel. Hvad gør politiet og efterretningsfolkene? Hvilke muligheder har vi selv for at håndtere terrortruslen og begrænse dens følger?


Fredag den 2. september står 3z for musikken i 12-pausen.
Og ligeledes fredag er der café fra kl. 14.00 med musik og sportsturnering.

Og så er det jo ugen efter, nemlig torsdag den 8. september, at vi fejrer vores nye bygninger med et stort indvielsesarrangement, se mail på lectio til jer.

Jeg slutter ugebrevet med et opslag vedrørende vores nye studiecaféer:

Vi søger seks til otte 3g’ere til at ’undervise’ og vejlede i skolens nye studiecaféer.
Tirsdag den 13. september starter vores nye studiecaféer, hvor elever på EG kan få hjælp til lektier og skriftlige opgaver hver tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 13.45 – 16.45.
Studiecaféerne foregår i kantinen (ved boksen) samt i de nye studienicher og skal dække matematik/naturvidenskab, de samfundsfaglige fag samt sprogfagene. Der vil blive stillet juice, kage og frugt frem.

De 3 eftermiddage om ugen skal caféerne bemandes med både lærere, studievejledere og 3g elever, der kan og vil indgå i projektet.

Vi søger derfor en gruppe 3g elever inden for de naturvidenskabelige, samfundsfaglige og sproglige studieretninger, der brænder for at formidle og vejlede i fagligt stof.

Du skal være indstillet på at medvirke ca 2 eftermiddage (tirsdag, onsdag eller torsdag) om ugen i efteråret 2011. Arbejdet honoreres med studenterløn til omkring 116 kroner i timen.  Du vil også kunne få en udtalelse/anbefaling for din medvirken i studiecaféerne.

Interesserede 3g’ere skal sende ansøgning til ep@egonline.dk inden den 1. september. Svar på ansøgningen følger i begyndelsen af september.

Venlig hilsen
Erling Petersson




Ingen kommentarer:

Send en kommentar